ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site


SOS identificatie

Het is verstandig (en soms ook heel belangrijk) om altijd SOS identificatie bij je te hebben. Tijdens het fietsen kan je ook SOS hulpmiddelen gebruiken. Hieronder een kort overzicht (in willekeurige volgorde) van identificatie hulpmiddelen.

SOS Talisman

SOS Talisman is een medaillon waarin een lange strook papier zit waarop je je gegevens kan vermelden. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: (sleutel)hanger, voor een horlogeband, armband en anderen.

Sostalisman.nl

Safe ID

Een Safe ID is een plaatje, armband of pasje waarop een unieke persoonlijke QRcode staat vermeld. Gebruikers vermelden in een beveiligd digitaal systeem hun persoonlijke gegevens. Deze informatie kan in de loop van de tijd worden aangepast. Hulpverleners kunnen via de QRcode je SOS gegevens lezen.

Safe-id.nl

SOS naamplaatje

Een SOS naamplaatje is een identiteitsplaatje van RVS waarop de informatie is gegraveerd.

Sosnaamplaatje.nl

SportID

SportID is een SOS armband speciaal voor sporters. Je SOS gegevens worden op een RVS plaatje gegraveerd.

Idsme.nl

Tips

  • Gebruik in ieder geval gegevens als je naam, geboortedatum, bloedgroep, adres en telefoonnummer.
  • Het is sowieso verstandig om een SOS identificatie altijd bij je te dragen. Zo'n identificatie is dus niet alleen nuttig tijdens het fietsen.
  • Zet in je mobile telefoon een aantal nummers met de naam ICE. Bijvoorbeeld voor het thuis nummer ICE1, de mobiel van je partner ICE2 etc. ICE staat hierbij voor In Case of Emergency.
  • Draag altijd een Fietshelm.
  • Neem tjdens het fietsen geen (onnodige) risico's.
  • Tijdens het fietsen in een groep is de kans op ongelukken een stuk groter. Om het veilig te houden zijn er een aantal regels opgesteld:Rijden in een groep.
  • Zorg er voor dat je goed gezien wordt. Neem ook altijd verlichting mee als je gaat fietsen tegen de avond, ook al verwacht je ruim voor het donker worden terug te zijn. Zie ook: Fietsen in het donker.
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site