ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site


CamelBak waterrugzak informatie

Tijdens langdurige intensieve fietstochten verlies je heel wat vocht. Op een warme dag is het vochtverlies extra groot. Het is daarom verstandig regelmatig vocht aan te vullen. Met een water rugzak ben je altijd verzekerd van voldoende vocht tijdens het fietsen. In de rugzak zit een waterzak met een inhoud van 1 tot 3 liter. Via een slangetje kan je gemakkelijk drinken. Met een water rugzak kan je ook andere spullen meenemen.

Camelbak

Camelbak Classic

Fourteener

Camelbak Fourteener

Reservoir

Camelbak reservoir 2 liter

CamelBak

Het beste en bekendste merk water rugzak is CamelBak. Bij CamelBak is een reinigings kit te koop voor het sneller reinigen van de drinkslang en drinkzak.

Tips

  • Ga niet meteen een lange fietstocht doen met een nieuwe water rugzak. Doe eerst een kort ritje om na te gaan of deze bevat. Stel zo nodig de banden beter af.
  • Het beste kan je gewoon water gebruiken in een drinkrugzak. Sportdrank is lastig te verwijderen. Sportdrank gaat vaak in de loop van de tijd schimmelen. Voor je energie kan je Energiegels gebruiken.
  • Een bidonhouder op je fiets met een bidon met een inhoud van een halve tot driekwart liter is vaak genoeg voor een korte fietstocht. Op veel fietsen kan je ook twee bidonhouders plaatsen.
  • Voor het bepalen van je vochtverlies na afloop: Rekenmachine vochtverlies.

  • Voor meer informatie: Voeding voor, tijdens en na fietstochten.
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site