ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site


Sigma ROX 12.0 sport

De ROX 12.0 sport is de nieuwste GPS fietscomputer van SIGMA. Behalve de bekende trainingsfuncties van de ROX-serie heeft de ROX 12.0 een volledig nieuw ontwikkeld  navigatiesysteem op kaart gebaseerd, dat zowel op de weg als in het terrein een optimale routing mogelijk maakt.

Het heeft een hoge resolutie grafisch interface, welke middels zes knoppen eenvoudig te bedienen is. Ook praktisch: met de home-knop komt je gemakkelijk vanuit elke menu-punt direct terug in het hoofdmenu.

De ROX 12.0 is ontwikkeld voor een snelle routeberekening en vloeiende kaartopbouw. De ongecompliceerde en snelle gegevensuitwisseling via WiFi maakt aan de ene kant de upload mogelijk naar SIGMA CLOUD en geselecteerde trainingsportals, en aan de andere kant kunnen tochten uit de portals Komoot, Strava en GPSies direct op de ROX 12.0 worden geladen en gefietst. Voor een gedetailleerdere analyse kan de gebruiker middels de SIGMA LINK app en het DATA CENTER zijn waarden nauwkeurig inzien en evalueren.

Demo video

Training

De ROX 12.0 kan snel aan de wensen van zijn of haar gebruiker worden aangepast. Centraal hierbij staat het sportprofiel, waarmee zowel de trainingsweergave als ook de sensoren en zelfs de routing-opties per fietstype vastgelegd kunnen worden. De grafische gebruikersinterface biedt behalve Strava Live Segmenten, workouts en het hoogteprofiel nog veel meer spannende elementen. Het beste daarvan is: alle waarden kunnen dankzij flexibele sjablonen overzichtelijk en goed leesbaar worden weergegeven. De ROX 12.0 kan dankzij ANT+ worden verbonden met de bekende sensoren en biedt een veelvoud aan informatie op het gebied van hartslag, hoogte, afstand, tijd en omgeving. Daarnaast is de ROX 12.0 sport compatibel met het elektronische schakelsysteem Shimano Di2, SRAM eTap alsmede Campagnolo EPS. Wie met een powermeter traint, vindt naast de specifieke vermogenswaarden zoals TSS«, NP« en IF« ook de uitgebreidere waarden OCA en OCP van een rotor 2INpower vermogensmeter.

Navigatie

De mogelijkheden van de routing kent geen grenzen. Behalve de navigatiestandaarden zoals directe adresinvoer, "point of interest", vrij te kiezen punten op de kaart of de invoer van de co÷rdinaten is er nog een nieuwe functie beschikbaar; de "draw my route" functie. Daarmee kan de gebruiker een willekeurig traject op de kaart tekenen en de ROX 12.0 maakt daarvan in luttele seconden de passende route. Voor 20 landen van Europa is OSM-Kaartmateriaal al voorge´nstalleerd. Andere kaarten kunnen direct in de ROX 12.0 worden gedownload, vanzelfsprekend gratis en altijd de meest actuele versie.

Sigms ROX 12.0 sport

Sigma ROX 12.0 sport

Connectiviteit

Dankzij WiFi kan de gegevensoverdracht van het apparaat naar de SIGMA CLOUD snel en volautomatisch worden uitgevoerd. Zodoende staan de trainingsgegevens direct ter beschikking voor de SIGMA LINK app en het DATA CENTER. De interface naar de portals Komoot, Strava, GPSies en TrainingPeaks is volledig in de ROX 12.0 ge´ntegreerd. Geselecteerde Live-Segmenten en tracks zijn via WiFi in een mum van tijd en zonder omwegen op de fietscomputer beschikbaar.

Voor meer info

Lees verder op Sigmasport.com en is te koop op: Bol.com.

Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site