ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site


BMX boeken

Pro BMX skills door Lee McCormack

Softcover | 250 pagina's, full color | Engelstalig | 2011

Vertaling

Fietscrosser, trainers, coaches, begeleiders en ouders van fietscrossers! Eindelijk is het ultieme boek voor de fietscrosser verkrijgbaar in Nederland: Pro BMX skills.
Het nieuwe (250 pagina's tellende) grote fietscrossboek met aandacht voor all in's en out's van de fietscross sport. Alle facetten van deze prachtige sport wordt behandeld zoals materiaal, aanval positie, bochten techniek, springen, achterwiel, speedjumps, jethopping, bumpjump, race style, jumpstyle etc. etc. Maar natuurlijk ook aandacht voor het starten, snelheid maken, tactiek, trainingsmethodes en race uitleg.
Na het grote fietscross boek van Karel van de Graaf uit de 80-er jaren is er nu eindelijk De BMX bijbel bij uitstek. Met veel duidelijke foto's en goede uitleg, wel alles in het engels maar door de vele afbeelding is er ook met weinig woorden heel veel van te leren, je zult versteld staan wat je allemaal nog bij kunt leren voordat je een pro bent. Alles wordt tot in het kleinste detail uitgelegd om zo een zo goed mogelijk resultaat te boek. Een prachtig boek voor zowel de beginende (jong of oud) als gevorderde fietscrosser tot aan de Pro's

BMX crossfietsen

ISBN10: 9024331552 | ISBN13: 9789024331550

Recensie

Onder de vele fietscrossboeken die uitkomen neemt dit boek door zijn fraaie fotowerk beslist een eigen plaats in. In een verzorgde lay-out laten schitterende grote kleurenfoto's stuntsprongen, kampioenen, wedstrijdbanen en uitrustingen zien. De erbij behorende tekst is wel instruktief van toon, maar lang niet altijd duidelijk. Zeker beginners zullen er niet ver mee komen. Temeer daar nog al eens Engelse en Amerikaanse voorbeelden worden genoemd, die bij niet ingewijden onbekend zijn. In de woordenlijst, verre van kompleet, worden beurtelings Engelse en Nederlandse benamingen voor sprongen gebruikt. Wat BMX (Bicycle Motocross) betekent wordt ook niet uitgelegd. Op de gevaarlijke kanten van deze sport wordt gelukkig wel gewezen. Als 'plaatjesboek' zal het jongeren zeker enthousiast kunnen maken voor het crossfietsen. Gedegen informatie zal elders gezocht moeten worden.
(NBD|Biblion recensie, Henk Ewoldt)

Alles over fietscross

ISBN10: 9060137256 | ISBN13: 9789060137253

Recensie

Fietscross is een uit de Verenigde Staten overgekomen tak van sport, die in enige jaren tijd in Nederland al erg populair geworden is. Zo zeer zelfs dat de Koninklijke Nederlandse Wielerunie er een afzonderlijke afdeling voor startte. Voor de hoofdzakelijk jeugdige beoefenaars is er nu naast het tijdschrift "Fietscross Magazine" voor het eerst ook een boekje. Het bevat, ge´llustreerd met talrijke zwart-wit foto's en tekeningen, informatie over de geschiedenis van het fietscrossen, de diverse typen fietsen, de veiligheidseisen, de aanleg van een fietscrossbaan en trainingsadviezen. Het besluit met een uittreksel uit het algemeen wedstrijdreglement, een overzicht van de Nederlandse kampioenen 1979 t/m 1981 en adreslijsten van clubs en organisaties. De behandelde aspekten van het fietscrossen in Nederland verschaffen, zonder te veel in details te treden, geinteresseerde buitenstaanders een goed beeld van deze sport.
(NBD|Biblion recensie, H. Ewoldt)

Het grote fietscrossboek

Recensie

Dit handboek voor de fietscrosssport laat vrijwel alle aspekten van deze snel populair wordende sport aan bod komen. Er wordt informatie gegeven over o.a. de fiets, de baan, helm en kleding, de training, diverse sprongen en stunts en het verloop van officiele wedstrijden. Aan het slot volgt een lijst van de meest gebruikte Engelse woorden en uitdrukkingen met hun betekenis, de adressen van officiele fiets-crossverenigingen in Nederland en gegevens over lidmaatschappen van klubs en de landelijke Wielren-Unie. De teksten van AVRO-kommentator v.d. Graaf zijn direkt, goed begrijpbaar en soms humoristisch. De veelal praktische informatie wordt technisch niet ver uitgewerkt en is soms inkonsekwent bij de maataanduidingen. De lay-out is plezierig, terwijl het fotowerk, zowel zwart-wit als kleur, uitmuntend is. Aandacht voor de veiligheid is een ander pluspunt van dit fraaie sportboek.
(NBD|Biblion recensie, Henk Ewoldt)

Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site