ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site


Warming-up fietsen

Vraag 61 Warming-Up

Hallo,

Ik heb een vraag. Ik ben net begonnen met wielrennen. Ik fiets een paar keer per week 25 km in een ongeveer een uur. Ik begin gelijk en fiets in 1 stuk door. Is dit slecht?

Bij voorbaat dank,

Karel

Ons antwoord

Hallo Karel,

Het is niet altijd nodig om een Warming-up te doen wanneer je het in het begin rustig aan doet. Het is echter toch beter wat tijd uit te trekken voor een warming-up. Voor een voorbeeld van een hele korte warming-Up: 2 minuten rustig fietsen, 1 minuut wat harder, 2 minuten rustig fietsen en daarna 2 minten wat harder.

Door de warming-up zullen ook allerlei processen die bij het fietsen betrokken zijn efficiŽnter verlopen, waardoor het rendement van je training hoger zal zijn.

Wat je nu doet (een paar keer per week 25 km fietsen) kan prima. Echter na een maand of twee zal je geen vooruitgang meer boeken, omdat je lichaam de training niet meer herkent als een trainingsprikkel. Beter kan je zo nu en dan een rustige duurtraining doen van 60 tot 120 minuten (niet gelijk de eerste keer 120 minuten maar geleidelijk opbouwen) en regelmatig Vaartspel van een 45 minuten.

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site