ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Duurtraining tabel

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Met behulp van de trainingstabellen kunnen we goed bepalen hoe hard we tijdens de trainingen moeten fietsen. Deze snelheden zijn ook gekoppeld aan een bepaalde hartslag. Als extra controlemiddel kunnen we daarom ook gebruikmaken van een hartslagmeter. In alle tabellen zijn de snelheden (km/uur) en hartslagwaarden het belangrijkst. Bij (veel) wind en verkeersdrukte kunnen de fietssnelheden en fietstijden slechts een goede indicatie geven. Pas afhankelijk van de windsterkte je fietssnelheid en fietstijd gevoelsmatig aan. Of doe je training aan de hand van je hartslag behulp van een hartslagmeter. Als de verkeerssituatie het toelaat (wel blijven oppassen!) kunnen de snelheden en tijden wel goed gebruikt worden. Voor meer informatie over de tabellen: Informatie trainingstabellen.

Hartslag

Wat is je anaŽrobe hartslag drempel?

Tempo 1 Tempo 2 Tempo 3
Rustig Gemiddeld Vlot
75% 80% 85% 90% 93% 95%

Fietstempo

Wat is je anaŽrobe drempel snelheid? km/uur

Je fietstijd per kilometer is dan:

  Tempo 1 Tempo 2 Tempo 3
  Rustig Gemiddeld Vlot
  75% 80% 85% 90% 93% 95%
km/u
             
1 km
5 km
10 km
15 km
20 km
25 km
30 km
40 km
50 km
60 km
70 km
80 km
90 km
100 km

Toelichting

De trainingstabel is per tempo (1, 2 en 3) samengesteld uit twee kolommen. Om een zo gunstig mogelijk trainingseffect te krijgen: begin het seizoen met de eerste kolom, ga pas naar de tweede als de eerste goed verloopt.

Duurlooptabellen

Voor duurloop trainingstabellen voor hardlopers (en nog veel meer): Runinfo.nl

Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site