ALLES OVER WIELRENNEN

Triathlon boeken

Compleet handboek trainen voor de triatlon
door Peter van den Bosch

Bestel bij

Paperback | 175 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas | 2007
Beschrijving:
De juiste trainingsopbouw en -intensiteit - Uitgewerkte trainingsschema's voor het zwemmen, fietsen en lopen - Professionele voedingsadviezen - Overtraining en blessures voorkomen.
Een ijzersterk uithoudings- en een groot doorzettingsvermogen zijn onmisbare eigenschappen als je wilt deelnemen aan een triatlon. Maar als je jezelf grondig wilt voorbereiden op de wedstrijd heb je vooral een efficiŽnt trainingsplan nodig, dat rekening houdt met jouw persoonlijke capaciteiten en doelstellingen. Want als je alleen maar op je gevoel traint, boek je amper resultaten en loop je bovendien veel meer risico op blessures en overtrainingsklachten. Paul Van Den Bosch en Marc Herremans hebben hun jarenlange ervaring in de triatlon gebundeld in dit unieke trainingshandboek. Theoretische achtergrond, bruikbare adviezen en tal van concrete voorbeeldschema's helpen je bij het samenstellen van een persoonlijk trainingsplan dat past bij jouw niveau. Dit boek biedt een helder en wetenschappelijk onderbouwd antwoord op al je triatlonvragen, zoals: + Hoe vaak en hoe hard moet ik trainen voor elk van de drie disciplines? + Hoe kan ik mijn zwemtechniek verbeteren voor een snellere tijd? + Wat moet ik de dagen voor de triatlon eten en hoe tank ik tijdens de wedstrijd bij? + Wat is overtraining precies en hoe voorkom ik het? + Hoe kan ik blessures tegengaan?


Triathlon van start tot finish
door Paul Huddle en Roch Frey

Bestel bij

Paperback | 185 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2005
Beschrijving:
De gerenommeerde coaches Paul Huddle en Roch Frey hebben een ruime trainings- en wedstrijdervaring en coachen je gedurende 24 weken duurtraining.
Recensie:
De auteurs hebben hun persoonlijke ervaringen betreffende trathlontrainingen en algemene voorbereiding op papier gezet. Het is een motiverend verhaal, hoewel de informatie over techniek niet altijd van de laatste inzichten getuigt. Maar de trainingsschema's bieden de sporter voldoende niveau om een triathlon tot een goed einde te brengen. De uitleg is globaal, maar inspirerend, waarbij de wedstrijdfoto's in kleur de sfeer goed overbrengen. De informatie richt zich op de verschillende wedstrijdonderdelen en de daarbij noodzakelijke trainingsarbeid. Onderwerpen zijn o.a. testen, krachttraining, voeding, techniek en wedstrijdvoorbereiding. Voor een ieder die een triathlon wil doen, wordt bruikbare informatie geboden, die weliswaar niet een persoonlijke trainer vervangt, maar wel de sporter op het juiste spoor zet. Met adres- en webverwijzingen.
(Biblion recensie, Redactie)


Handboek Triatlon
door Mike Finch

Bestel bij

Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
Beschrijving:
In full color en prachtig uitgevoerd geeft dit boek een moderne analyse over triatlon. De drie disciplines van triatlon: zwemmen, fietsen en hardlopen worden in duidelijke, niet te technische taal besproken. Wat dit boek onderscheidt van andere boeken over dit onderwerp zijn de trainingsschema's, opgesteld door internationale experts, van een elf weken durend trainingsprogramma voor beginners tot een achttien weken durend trainingsprogramma voor doorgewinterde triatleten. Mike Finch is zelf al meer dan tien jaar met triatlon bezig, als deelnemer, maar ook als journalist. Hij kent alle ins en outs van deze sport.
Recensie:
Mike Finch, journalist en auteur, maar bovenal triatleet, beschrijft in dit boek vrijwel alle facetten van de triatlon. Aan de hand van een zestal trainingsprogramma's in zwemmen, fietsen en hardlopen kan de lezer zich in relatief korte tijd voorbereiden op deelname aan de triatlon. Hierbij komen ook materiaalkeuze, trainingsvormen, voeding en mogelijke blessures uitgebreid aan de orde. In het laatste hoofdstuk worden de 5 mooiste triatlon-evenementen ter wereld beschreven. Achterin het boek, dat is voorzien van vele fraaie kleurenfoto's, is een trefwoordenregister opgenomen, evenals adressen van internationale triatlonorganisaties.
(Biblion recensie, J. van Vliet)


Naar overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site