ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Fietsonderhoud boeken

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Fietsonderhoud
door Rob van der Plas

Hollandse toerfiets tot de lichtgewicht racefiets of mountainbike

Bestel bij

Paperback | 224 pagina's | 1999
ISBN: 9789027467850
Beschrijving:
Fietsen door de stad en proberen de tramrails te ontwijken of fietsen over modderige B-weggetjes; het gaat beter op een veilige en goed onderhouden fiets. Een goede fiets kan een mensenleeftijd meegaan. Maar dan moet er regelmatig aandacht aan besteed worden. In dit boek wordt aan de hand van duidelijke tekeningen precies getoond hoe alle mogelijke fietsen - van de Hollandse toerfiets tot de lichtgewicht racefiets of de ATB-fiets - onderhouden en gerepareerd moeten worden. Met een voorwoord van de Stichting Fiets!
Recensie:
In deze nieuwe, overigens niet sterk gewijzigde druk behandelt fietsexpert Rob van der Plas alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden die de gemiddelde fietser zelf kan leren uitvoeren. Na een globale beschrijving van de fietsonderdelen, het benodigde gereedschap en het onderhoud in het algemeen komen de onderdelen gedetailleerd aan de orde. Daarbij wordt uitvoerig besproken hoe de gebruiker onderdelen moet instellen, onderhouden, repareren en verwisselen. Een overzichtelijke en chronologische werkwijze, tekeningen, tabellen en index zijn daarbij uitermate behulpzaam waardoor technisch ingewikkelde zaken voor de leek helder en hanteerbaar worden. Een zeer praktische gids voor de gebruiker van fietsen uiteenlopend van Hollandse toerfiets tot lichtgewicht racefiets en mountainbike. Bevat 12 pagina's met zwart-witfoto's, waarop een aantal technische details staat afgebeeld.
(Biblion recensie, Redactie)


Uw racefiets in topconditie
door Dirk Zedler en Thomas Musch

juiste afstelling - onderhoud - nieuwe onderdelen monteren

Bestel bij

Paperback | 143 pagina's | 2007
ISBN: 9789044713145
Beschrijving:
De geavanceerde techniek en het enorme aanbod aan onderdelen maken het tegenwoordig voor elke wielrenner mogelijk om zijn of haar racefiets precies af te stemmen op de persoonlijke behoeften. Voor een effectieve wielertraining is het juist afstellen en regelmatig onderhouden van de racefiets bovendien van essentieel belang. Maar hoe begint u eraan? En wat hebt u hiervoor allemaal nodig? Dit praktische handboek biedt u een volledig ge´llustreerde, stap-voor-stap handleiding voor de afstelling, het onderhoud en de belangrijkste reparaties van uw kostbare tweewieler. Zo komt u te weten welke gereedschappen in uw werkplaats niet mogen ontbreken, hoe u uw fiets perfect schoon houdt en op welke manier u roest en krassen vakkundig wegwerkt. Verder komen alle belangrijke onderdelen - zoals het stuur, de versnellingen, de ketting, de banden en nog veel meer - uitvoerig aan bod. Met deze technische know-how houdt u uw racefiets altijd helemaal in topvorm.
Recensie:
In dit boek komen achtereenvolgens onderhoud, afstelling en reparatie van de racefiets ter sprake en het monteren van nieuwe onderdelen. Bijzonder handig is het overzicht van de gebruikte gereedschappen in het boek. Stap voor stap worden de handelingen beschreven en geillustreerd met talrijke, duidelijke kleurenfoto's. De doelgroep is zowel de beginnende fietser als de gevorderde amateur die zelf het onderhoud en kleine reparaties wil doen. Relatief eenvoudige en vaak voorkomende zaken als het vervangen van een lekke band worden besproken, maar ook moeilijke handelingen zoals het wegwerken van krassen op het frame komen aan de orde. Helaas ontbreken register en een deugdelijke woordenlijst. Niet iedereen zal de namen van de onderdelen kennen.
(NBD|Biblion recensie, L. van der Hulst)


Je fiets repareren en onderhouden voor Dummies
door Dennis Bailey

haal het beste uit je fiets, van banden tot stuur

Bestel bij

Paperback | 331 pagina's | 2015
Beschrijving:
Haal het beste uit je fiets, van banden tot stuur. Repareer en onderhoud je fiets als een professional. Ben je niet bang voor vieze handen en houd je van fietsen? Dit boek vertelt je alles wat je moet weten om je fiets in topconditie te houden en allerlei kleine en grote reparaties zelf uit te voeren. Ook lees je hoe je door regelmatig onderhoud de levensduur van de fiets verlengt, het comfort verbetert en de veiligheid verhoogt. Het maakt niet uit wat voor fiets je hebt; dit handige naslagwerk biedt alle benodigde informatie op een overzichtelijke manier. Dennis Bailey houdt zich al bijna twintig jaar bezig met reparatie en onderhoud van fietsen. Keith Gates is eigenaar van A-1 Cycling in Virginia en zit al meer dan dertig jaar in het fietsenvak.
Recensie:
In dit naslagwerk, een deel uit de serie Dummies, informatie over verschillende soorten fietsen, hoe de fiets in elkaar zit en hoe de verschillende onderdelen heten. Tevens tips voor pech onderweg. Het accent ligt op de reparaties (eenvoudige en ingewikkeldere) die je zelf thuis kunt doen. Dit gebeurt veelal aan de hand van duidelijke tekeningen en foto's (zwart-wit). Ten behoeve van de veiligheid wordt een maandelijks en jaarlijks onderhoud van de diverse onderdelen geadviseerd en behandeld. Geen fietsjargon, maar begrijpelijke taal, ook voor wie nauwelijks iets van fietsen af weet. Ondanks dat het een vertaling betreft van een oorspronkelijk Amerikaanse uitgave, door de bewerking zeker geschikt voor de Nederlandse fietser. Goede index.
(NBD|Biblion recensie, M.L. Wijsman)


Uw fiets in goede conditie
door Richard Ballantine

een overzichtelijke handleiding

Bestel bij

Paperback | 96 pagina's | 2007
ISBN: 9789038903323
Beschrijving:
Een overzichtelijke handleiding die laat zien hoe eenvoudig het is allerlei klussen aan de fiets zelf uit te voeren.

  • Elke klus ge´llustreerd met gedetailleerde foto's.
  • Stap-voor-stapinstructies.
  • Improvisatie onderweg.
  • Geschikt voor alle soorten sportfietsen!
Recensie:
Rechttoe rechtaan worden in duidelijke termen en aan de hand van zeer heldere instructies en gedetailleerde kleurenfoto's tal van reparatiewerkzaamheden uitgelegd. Voor klussen, waar meer ervaring en speciaal gereedschap voor nodig is, wordt verwezen naar de vakman. In bijna alle gevallen wordt de stap-voor-stap-methode gevolgd. Handig zijn ook de overzichten van zaken waar per rit aan gedacht moet worden, het maand- en het jaarschema voor onderhoud, en de adviezen voor noodreparaties onderweg. De auteurs zijn ervaren fietsenmakers die al menig boek over dit onderwerp hebben geschreven en met dikwijls verrassend eenvoudige tips en adviezen komen. Overzichtelijk, praktisch en in elk opzicht zeer bruikbaar. Het beste boek voor de beginnende sleutelaar!
(Biblion recensie, Marlou Wijsman.)


Uw mountainbike in topconditie
door Thomas Rogner

alles over onderhoud en reparaties

Bestel bij

Paperback | 141 pagina's | 2010
ISBN: 9789044722024
Beschrijving:
De juiste afstelling - alles over onderhoud en reparaties - vakkundig aankoopadvies voor materialen en onderdelen
Een perfecte wegligging, optimaal rijcomfort, een hoge belastbaarheid en een zo laag mogelijk gewicht: de huidige generatie mountainbikes voldoet moeiteloos aan de allerhoogste technische en sportieve verwachtingen. Moderne mountainbikes zijn immers samengesteld uit hoogwaardige materialen en hightechonderdelen en staan daarmee garant voor maximale prestaties, maximale veiligheid en 'maximum fun'! Maar ondanks deze snelle technische vooruitgang kun je ook als leek nog flink wat reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan je bike zelf uitvoeren. Of je nu meer wilt weten over hydraulische schijfremmen, verende voorvorken, full-suspensionsystemen, schakelcomponenten of klikpedalen, in dit boek staat alles wat je moet weten. Mountainbikespecialist Thomas R÷gner beschrijft stap voor stap de belangrijkste reparaties en afstellingen en laat zien welk gereedschap je daarvoor nodig hebt. Het technische MTB-jargon wordt daarbij meteen in begrijpelijke taal uitgelegd. Bovendien biedt de auteur waardevolle tips voor wie een mountainbike wil kopen of aan zijn persoonlijke wensen wil aanpassen. Kortom, een onmisbaar naslagwerk voor iedere mountainbiker!
Recensie:
In dit boek wordt tot in detail het onderhoud van mountainbikes besproken. Na een inleiding over verschillende typen en categorieen bikes, volgen hoofdstukken over frames en componenten, de juiste gereedschappen en reininging en onderhoud in het algemeen. Vervolgens komen alle onderdelen van de mountainbike aan de orde: welke je het beste kunt aanschaffen en hoe je ze het beste kunt schoonhouden, afstellen, onderhouden, repareren en eventueel vervangen. Dit gaat stap voor stap aan de hand van talloze kleurenfoto's, schema's en tekeningen. Veel tips en trucs. Ondanks de vaak zeer technische inhoud is de tekst begrijpelijk gebleven.
(NBD|Biblion recensie, M.L. Wijsman)

Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site