ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Fietsroutes en fietsvakantie boeken

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Dagboek Amerika
door Frans Bevers

6231 kilometer fietsen van de Pacific naar de Atlantic

Bestel bij

Hardcover | 256 pagina's | 2015
ISBN: 9789462261341
Beschrijving:
In juni en juli 2014 fietste Frans Bevers met een internationale groep van San Francisco, Californië naar Portsmouth, New Hampshire: 6231 km in 47 dagen door 13 staten. Van deze tocht dwars door de Verenigde Staten van Amerikahield hij een gedetailleerd dagboek bij met aantekeningen over het landschap, de steden, de muziek, de mensen en het fietsen zelf. Naast een dag tot dag beschrijving van zijn ervaringen zijn in deze uitgave talrijke foto's opgenomen die onderweg zijn gemaakt.


Blijven genieten
door Thomas Braun

door alle grenzen in de Tour for Life

Bestel bij

Paperback |160 pagina's | 2013
ISBN: 9789046814321
Beschrijving:
De deelnemers aan de Tour for Life gaan voor Artsen zonder Grenzen 1260 kilometer lang tot het uiterste. In acht dagen rijden de wielerliefhebbers van het Italiaanse bergdorpje Bardonecchia via de beroemde cols Alpe d'Huez, de Madeleine, de Croix de Fer en Grand Ballon naar de finish op de Cauberg in Valkenburg. En dit allemaal voor het goede doel. 8 klassieke etappes, door 6 landen, over wereldberoemde cols uit de Tour de France. Thomas Braun schrijft zich enthousiast in. Na elke loodzware etappe mag hij, net als alle andere deelnemers, in een eenpersoonstentje bijkomen van de inspanningen, om zich tegen zes uur in de ochtend klaar te maken voor weer een nieuwe rit. In Blijven genieten! doet hij verslag van zijn tocht, mooi en moordend, op de manier waarop wij hem hebben leren kennen uit zijn vorige boek Ga toch fietsen!: hilarisch, enthousiast en gedreven.


Racefietsen Zuid-Limburg
door Rick Brauwers

Bestel bij

Paperback | 183 pagina's | maart 2012
ISBN: 9789043912891
Beschrijving:
Hét wielrenboek voor het Limburgse heuvelland. Auteur, vormgever én Limburger Rick Brauwers neemt de lezer mee over 7 beroemde en vaak beruchte tochten door het Zuid-Limburgse land. Het boek beschrijft het karakter van de routes en zoomt in op 32 beklimmingen. Prachtige fotografie, met kaartjes (ook digitaal) en insidertips over opmerkelijke plekjes op de route.


Mountainbiken Zuid-Limburg
door Rick Brauwers

Bestel bij

Paperback | 191 pagina's | 2012
ISBN: 9789043911801
Beschrijving:
Hét off-roadboek voor het Limburgse heuvelland. Auteur, vormgever én Limburger Rick Brauwers neemt de lezer mee over 10 permanente mountainbikeroutes in het Zuid-Limburgse land. Het boek beschrijft het karakter van de tochten en zoomt in op 24 beklimmingen. De prachtige fotografie, de kaartjes (ook digitaal) en de insidertips over opmerkelijke plekjes op de route maken het boek compleet.


De Nederlandse Toppen Top-40
door Pieter Cramer en Huug Schipper

Bestel bij

Paperback | 277 pagina's | 2012
ISBN: 9789038890555
Beschrijving:
In De Nederlandse Toppen Top 40 worden de steilste klimtrajecten op vaderlandse bodem voor fietsfanaten en wielerhelden in kaart gebracht met schema’s, routes, historische achtergronden en beschouwingen.


Legendarische cols uit de Tour
door Nicolas Moreau-Delaquis

Bestel bij

Hardcover | 128 pagina's | 2007
ISBN: 9789044712391
Beschrijving:
Van de Mont Ventoux tot de Tourmalet: op de fiets over de klassieke bergtoppen uit de Tour de France. Met gedetailleerde routebeschrijvingen en overzichtelijke kaarten. Ieder jaar opnieuw spreekt de Tour de France, het hoogtepunt van het wielerjaar, tot de verbeelding van miljoenen fans en liefhebbers. En telkens weer zijn het de vele bergritten die voor het meeste spektakel zorgen, wanneer iedere coureur de verbeten strijd aangaat met de natuur, de tegenstanders, maar in de eerste plaats met zichzelf. Welke wielerfanaat droomt er niet van om in het spoor van helden als Virenque, Van Impe, Coppi of Merckx over de legendarische wegen te rijden van de Ventoux, de Aubisque of de puy de Dôme? Legendarische cols uit de Tour biedt u alle informatie die u nodig hebt om deze droom in vervulling te laten gaan. Dit boek bevat gedetailleerde wegbeschrijvingen en routekaarten van maar liefst 25 van de mooiste cols uit de Tour de France. De belangrijkste gegevens voor elke route, zoals de moeilijkheidsgraad, de afstand, het hoogteverschil en het stijgingspercentage, vindt u daarbij telkens in een oogopslag terug. Bovendien krijgt u praktische informatie om uw reis grondig voor te bereiden. Het enige wat u nu nog nodig hebt, is een grote dosis wilskracht en goed getrainde kuitspieren!
Recensie:
Dit luxe, grootformaat album geeft eerst een lijstje van benodigdheden voor wielrenners of toeristen die bergen willen beklimmen. Dan komt de hoofdzaak: een systematische beschrijving van de Franse bergketens en hun meest representatieve 'cols'. Voor de Alpen zijn dat er 10, voor de Pyreneeen 9, voor het Centraal-Massief en voor Vogezen-Jura telkens 3. Van elke berg krijgen we een kleurenfoto, klimschema en een renner die er een topprestatie neerzette. Er zijn ook duidelijke kaarten van de vier bergketens, maar geen register. Het boek richt zich zowel tot actieve als passieve liefhebbers van wielrennen. Het is met vakkennis en in een voor iedereen toegankelijke taal geschreven.
(NBD|Biblion recensie, Drs. Jef Abbeel)


De ronde van Nederland
door Paul Vreuls

langs de grens met Paul Vreuls, 2004 km fietsavontuur in elf etappes

Bestel bij

Paperback | 132 Pagina's | 2004
ISBN: 9789090176604
Beschrijving:
'De Ronde Van Nederland' is het minutieuze verslag van een tocht langs de gehele Nederlandse grens. Het verslag, van auteur Paul Vreuls, vormt een wonderlijke aaneenschakeling van gekke plekken, rare ontmoetingen en vreemde vondsten. Zo passeren paters en puttertjes, musicerende boeren en Jan Veltink/Winkel aan Huis/Graag Gebracht. Bereikt Paul een toestand van levitatie - het hoogste wat er is - om vervolgens met een klap op aarde terug te keren. 'Dat wordt nog afzien, broeder Vreuls.' En toont Nederland zich in al zijn diversiteit, van kerken en kloosters tot polders en bossen ' het is nergens hetzelfde.
'De Ronde Van Nederland' is een bundeling van elf artikelen die eerder met veel succes zijn verschenen in Op Pad, het blad van de ANWB voor wandelaars en fietsers. Dankzij het pennetje van Paul en de fotografie van Niels Kooyman en Jurjen Drenth is 'De Ronde Van Nederland' een heerlijk boek geworden, voor fietsers én voor thuisblijvers. Met een handige bijlage vol nuttige informatie zodat de lezer meteen ook zijn eigen Ronde van Nederland kan beginnen.
Recensie:
Behalve fietsgids is dit boek ook een poetisch verhaal vol overdenkingen en bijzondere waarnemingen. Er wordt stevig gefietst, geen museum wordt overgeslagen en veel plaatselijke dichters worden geciteerd. De auteur (Trouw, Op Pad) is intussen op zoek naar de diepere waarheid die hem af en toe in ontmoetingen met bewoners wordt geopenbaard. 'Het fietsen wordt tot de kern terugggebracht', maar het rondje Nederland is desondanks verre van zweverig en vooral een aanmoediging om de eigen weg te volgen en met eigen ogen naar Nederland te kijken. Dus geen exact uitgewerkte routebeschrijvingen (via LF-routes echter wel mogelijk!), maar mede dankzij een aanstekelijke pen, uitmuntende foto's in kleur en relevante nuttige informatie plus literatuurlijst een enthousiasmerend boek voor wie in alle rust en met veel tijd de grenzen wil verkennen. Een boek dat hoog boven alle fietsgidsen uitsteekt qua schrijfstijl, verzorging en inhoud. Een verademing!
(Biblion recensie, M.L. Wijsman)


Routegids Moutainbike in Nederland

87 MTB-routes in Nederland

Bestel bij

Hardcover | 152 Pagina's | 2008
ISBN: 9789018026783
Beschrijving:
Omdat het aantal mountainbikeroutes in Nederland gestaag toeneemt, is de Routegids Mountainbike uitgebreid van 74 naar 87 routes. Vrijwel elke route in Nederland is opgenomen en ze zijn allemaal bewegwijzerd. De 'oude' routes zijn herzien. Ook nu weer zijn alle provincies vertegenwoordigd. Deze gids blijft daarmee hét standaardwerk voor zowel de fanatieke MTB-er als de recreant. Veel routes zijn bedacht door specialisten; die weten immers wat de moutainbikeliefhebber wil. De routes zijn in samenwerking met landeigenaren en terreinbeheerders aangelegd. Er zitten niet alleen pittige routes bij, maar ook eenvoudige. Elke route heeft een overzichtelijk kaartje en praktische informatie zoals lengte en moeilijkheidsgraad. In de gids lees je ook het één en ander over rijtechniek, gedragsregels en onderhoud.
Recensie:
De 87 tochten die in deze gids zijn opgenomen, beschrijven speciaal voor mountainbikes aangelegde paden in heel Nederland en varieren in lengte van 5 tot 90 kilometer. Elke route is voorzien van een globale beschrijving van de tocht, compleet met moeilijkheidsgraad (van zeer eenvoudig tot heel pittig), routekaartje en alle relevante gegevens om de tocht op de fiets goed te volbrengen. De rijtechniek, de gedragsregels bij het mountainbiken en het onderhoud komen voldoende aan de orde. Dit gidsje is daardoor en door de instructieve foto's, nuttige adressen, andere verwijzingen en duidelijke routekaartjes een zeer volledig boekje over mountainbiken. Eigenlijk wordt hier in zeer beknopt bestek heel veel over mountainbiken verteld. Een boekje waar een mountainbiker van elk niveau mee uit de voeten kan. Herziene, uitgebreide en geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Redactie)


Routegids Mountainbike Ardennen

Bestel bij

Paperback | 128 pagina's | 2009
ISBN: 9789018028657
Beschrijving:
Crossen door het bos, steile hellingen beklimmen en mulle ondergronden trotseren nét over de grens. Routegids Mountainbike Ardennen biedt 57 unieke MTB-routes door de prachtige natuur van België. Alle routes zijn zodanig geselecteerd dat vanuit één standplaats drie tot zes routes gefietst kunnen worden. De tips voor logeeradressen maken deze gids ideaal voor een actief weekeinde weg.
De gids bevat overzichtelijke routekaartjes en -beschrijvingen. Maar ook praktische informatie over startpunt, lengte, hoogteverschillen, vereiste conditie en moeilijkheidsgraad. De routes zijn samengesteld in samenwerking met MTB-specialisten en de redactie van het tijdschrift 'Fiets'.

  • 3 tot 6 routes vanuit één standplaats.
  • Overzichtelijk kaartwerk, veel praktische informatie en logeeradressen.
  • GPS-tracks te downloaden.
Recensie:
In de Ardennen kunnen mountainbikers - zowel recreatieve als wedstrijdrijders - een flinke uitdaging vinden. Maar er zijn ook prachtige tochten met een minder grote moeilijkheidsgraad. Deze gids biedt 57 routes in de heuvelige en vlakkere delen van de Ardennen. Per route naast een beschrijving van de route met de afstand, het hoogteverschil, het onverharde gedeelte en een kaartje maar ook een indicatie van de benodigde rijvaardigheid en vereiste conditie. Helaas wordt in de inleiding niet uitgelegd wat deze vijfpuntsschaal inhoud. De routes zijn gegroepeerd per plaats waarbij elke van de vijftien plaatsen startpunt is voor twee tot zes routes. Van de plaats wordt ook een korte beschrijving gegeven. De gids begint met uitleg en aanbevelingen over rijtechniek, uitrusting, onderhoud en uitleg over het GPS gebruik. Geen informatie over de auteur, maar wel erkenning door de ANWB en het Belgische Fiets magazine. Een leuke gids voor mensen die in de Ardennen willen mountainbiken zonder de weg kwijt te raken. Met mooie kleurenfoto's en register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)


52 fietsroutes + CD-ROM
door Ellie Brik en Marjolein den Hartog

Bestel bij

Paperback | 222 pagina's | 2010
ISBN: 9789057674389
Beschrijving:
Maak op de fiets kennis met de gebieden van Natuurmonumenten. Van het Lage Land van Texel tot het Geuldal, en van de Wieden tot de Bloemdijken van Zuid-Beveland. De 52 fietsroutes door de natuur zijn zo'n 15 tot 35 kilometer lang en voeren je langs uitgestrekte weilanden, dijken, duinen, mooie dorpjes, prachtige bossen en heidevelden en statige buitenplaatsen. Onderweg kom je langs leuke restaurants, boerderijwinkels, musea en b&b's.
Recensie:
Gids waarin 52 fietsroutes verspreid over heel Nederland worden gegeven. Bij de gids is een cd-rom toegevoegd waarop van elke tocht een uitgebreide routebeschrijving wordt gegeven met een kaartje om uit te printen en mee te nemen. Alle routes zijn door of langs gebieden van Natuurmonumenten. De routes varieren van 15 tot 35 kilometer. In de gids worden per route een beschrijving, een globaal kaartje en adressen van restaurants, bezoekerscentra etc. gegeven. Vooraf een uitleg hoe gids en cd-rom te gebruiken en een kaart van Nederland met daarop alle 52 routes, plus een verwijzing naar het nummer op de cd-rom. Achterin een index. Met tochten in/op onder meer Texel, Zuid-Kennemerland, Mookerheide, Sallandse heuvelrug, Utrechtse heuvelrug en de Veluwezoom. Geillustreerd met kleurenfoto's. Aantrekkelijk uitgegeven, uitnodigend en handig gidsje.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)


Landelijke fietskaart
door John Eberhardt

alle knooppunten

Bestel bij

Buijten en Schipperheijn B.V. | 2009
EAN: 9789058816955
Beschrijving:
Landelijke fietskaart met alle knooppunten.Een zeer complete kaart waarop in een oogopslag de belangrijkste landschappelijke en topografische details van heel Nederland te zien zijn en waarop de meest recente toevoegingen staan voor wat betreft knooppunten, LF-routes en minder bekende fietspaden.


ANWB Routegids fietsroutenetwerken knooppunten Nederland

50 knooppuntroutes in Nederland

Beschrijving:
In bijna alle provincies van Nederland ligt nu een fietsroutenetwerk. Met behulp van de knooppuntbewegwijzering van deze fietsroutenetwerken kunt u zelf routes samenstellen. Maar waar vindt u nu de 50 mooiste routes via het fietsroutenetwerk? Het antwoord staat in de Routegids Fietsroutenetwerken. Een aantal routes is geselecteerd uit de 27 ANWB-fietsgidsen.
Recensie:
In veel delen van Nederland liggen fietsroutenetwerken met knooppuntenbewegwijzering. In de praktische routegids heeft de ANWB vijftig knooppuntenroutes samengesteld in Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant en Limburg met lengtes van 23 tot 52 kilometer. Per route twee pagina's op portrait A4. Bij elke route een helder kadertje met informatie over onder andere treinstations, parkeerplaatsen en eetgelegenheden. Per route een kleurenfoto, een overzichtskaartje met de knooppunten van de beschreven route en andere knooppunten in het gebied, een beknopte beschrijving van het landschap onderweg in vijf tot negen etappes. In de inleiding worden de Nederlandse landschapstypen beschreven, die met een icoon bij de route worden aangegeven. Het knooppuntensysteem wordt helder geintroduceerd. Per route zijn er handige losse strookjes met de knooppuntvolgordes, die de fietser in een bijgevoegd plastic label aan het stuur kan hangen. De strookjes kunnen worden bewaard in een praktisch insteekhoesje in het voorplat. De bindmarge is nul, de marges zijn zeer klein.
(NBD|Biblion recensie, Lisette Eindhoven)


De Landelijke Fietsatlas Nederland

Bestel bij

196 pagina's | maart 2007
ISBN: 9789058812933
Beschrijving:
De Landelijke Fietsatlas 1:100.000 bevat actuele fietskaarten van heel Nederland, met vele fietsroutes en alle knooppuntennetwerken. De kaarten bevatten ook nieuwe informatie. Zo staan er fietspaden op die op geen andere fietskaart te vinden zijn. Het zijn paden of wegen waarover kaartenmakers tot nu toe in onzekerheid waren: kun je hier goed fietsen zonder rustverstoring door andere voertuigen? Vaak zijn het prachtige trajecten die perfect aansluiten op andere fietspaden! De kaarten zijn van de bekende Smulders-Kompaskwaliteit. Dat betekent dat er een maximum aan informatie te vinden is op prettig leesbare en gedetailleerde kaarten. Op de kaarten vind je dus ook nog alle gemarkeerde LF-fietsroutes. De kaarten tonen alle details van landschapspatronen en de locaties van campings, horeca en attracties.
Recensie:
Het boekje bevat een overzicht van fietsroutekaarten voor heel Nederland. De kaarten met schaal 1:100.000 zijn duidelijk. Ze voldoen voor het plannen en uitvoeren van een knooppuntenroute, maar zouden meer informatie over andere bewegwijzerde routes kunnen bevatten. De overzichtkaartjes voldoen niet; ze zijn te klein om voldoende duidelijk te kunnen zijn. De schriftelijke informatie is beknopt, maar gaat over van alles en nog wat, waarbij de vraag opkomt wat nu eigenlijk het doel is van het boekje. De uitvoering (spiraalband) is zodanig dat het een handig boekje is om mee te nemen op een fietstocht. Een redelijk boekje om te gebruiken voor het plannen van een fietstocht en om mee te nemen, maar met gemiste kansen.
(NBD|Biblion recensie, Rob Gerits)

Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site