Paperback | 157 pagina's | 2011
ISBN: 9789081556316
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend (78x)
Beschrijving:
In dit Grip Op Koolhydraten kookboek staan 120 koolhydraatarme en
22 koolhydraatbeperkte recepten. Alle gerechten zijn voorzien van een
foto.
Het boek is ingedeeld in:
Paperback | 216 pagina's | 2005
ISBN:9789059203051
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend (134x)
Beschrijving:
Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die graag wil afvallen of
een gezond gewicht wil behouden door minder koolhydraten te eten. Als u
denkt dat een voedingspatroon met weinig koolhydraten inhoudt dat u grote
hoeveelheden ongezond vet voedsel kunt eten, dan vergist u zich! Het gaar
erom dat u de juiste soort koolhydraten eet, met goede bronnen van eiwitten
en vet erbij. Een overdaad aan bewerkte voedingsmiddelen kan leiden tot
overmatige insulineproductie en sterke schommelingen in de
bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijgt u last van pieken en dalen in uw
energiepeil, trek in zoetigheid en een knagend hongergevoel. Als u zich
richt op koolhydraten uit onbewerkte voedingsmiddelen en deze in de juiste
hoeveelheden eet, houdt u uw bloedsuikerspiegel stabiel, heeft u veel meer
energie en krijgt u minder snel honger. Dit zijn allemaal essentiële
factoren om met succes gewicht te verliezen en slank te blijven. Dit boek
biedt u 365 heerlijke, trendy recepten en een verantwoorde leidraad om elke
dag van het jaar koolhydraatarm te eten.
Recensie:
Dit boek biedt recepten voor mensen die willen afvallen en mensen die op
gewicht willen blijven door minder koolhydraten te eten. In de inleiding
wordt ingegaan op goede en slechte koolhydraten, de glykemische index (waarbij
koolhydraten worden ingedeeld in een schaal van 0 tot 100, hoe lager de
glykemische waarde, hoe langer het duurt voor het voedsel verteerd is en hoe
minder de bloedsuikerspiegel en insulineproductie stijgen na de maaltijd),
vezels, eiwitten, de benodigde voedingsstoffen per dag etc. Daarna volgen
zeven hoofdstukken met totaal 365 duidelijk beschreven recepten voor
ontbijten & brunches, soepen, salades, snacks & lichte maaltijden,
hoofdgerechten (vlees, gevogelte, vis, vegetarisch), bijgerechten, en tot
slot nagerechten. Bij elk recept wordt vermeld voor hoeveel personen het is
bedoeld, de hoeveelheid koolhydraten per persoon en wat er bij past. Met
kleurenfoto's van enkele gerechten en een receptenregister in een zeer
kleine letter.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
Paperback | 255 pagina's | 2010
ISBN: 9789048301836
Beschrijving:
Dit boek, met meer dan 150 vetarme gerechten uit alle delen van de wereld,
is onmisbaar voor iedere thuiskok.
Bij de eenvoudige recepten ziet u niet alleen een prachtige foto van het
eindresultaat, maar ook foto's die de kooktechnieken stap voor stap laten
zien. De omschrijvingen zijn kort maar krachtig.
Vetarm staat vol heerlijke gerechten, er zijn geen concessies gedaan met
betrekking tot de smaak. De lasagne en visburgers doorstaan de vetarm-test
en u kunt zelfs genieten van verrukkelijke tiramisu zonder u druk te maken
over uw lijn.
Recensie:
Het eten van minder vet is gezond, maar wordt vaak als minder smakelijk
ervaren. In dit boek staan meer dan 150 recepten van gerechten waarin de
hoeveelheid vet gereduceerd is. De recepten varieren van soep en
voorgerechten via vis, kip, vlees en vegetarisch tot nagerechten. Ook zijn
enkele z.g. basisrecepten opgenomen. De gerechten vinden vaak hun
oorsprong in de landen rondom de Middellandse Zee of Azie. Bij elk gerecht
worden de bereidingstijd en de voedingswaarde per portie vermeld. De
ingredienten staan beschreven in een overzichtelijk lijstje, waarin de
volgorde van toevoegen is aangehouden. De bereiding van het gerecht wordt
punt voor punt behandeld. Ieder recept is voorzien van een soms
paginagrote, goede kleurenfoto van het eindresultaat. Ook worden speciale
handelingen geillustreerd met extra fotootjes. De bladspiegel is
overzichtelijk, en er worden geen echte vaktermen gebruikt. Een ervaren
kok zal met behulp van deze recepten een gezonde en gevarieerde maaltijd
op tafel kunnen zetten. Geen informatie over materiaal, ingredienten en
bereiding in het algemeen. Hoeveelheden zijn erg strikt vertaald (b.v. 260
gr.). Met uitgebreid register.
(NBD|Biblion recensie, Ing. A. de Vries-Boekestein)
Paperback | 155 pagina's | 2010
ISBN: 9789066116702
Beschrijving:
Iedereen heeft ze nodig: calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten.
Maar hoeveel krijg je binnen, en hoeveel wil je binnenkrijgen? Kijk op
calorieën bevat het meest complete overzicht van producten uit winkels
en eetgelegenheden met hun voedingswaarden. De heldere uitleg in de
inleiding helpt de lezer om balans aan te brengen in het eetpatroon. Van
een sinaasappel tot een mariabiscuitje, van kipsaté tot boerenlandmelk,
met Kijk op calorieën weet u wat u eet.
Recensie:
Dietiste Duinker stelt al jaren voedingsmiddelentabellen samen.
De nieuwste tabel is een combinatie van 'Kijk op koolhydraten' en de 'Calorieentabel'.
De nieuwe tabel vermeldt het aantal kilocalorieen, per portie en per 100
gram, de eiwitten, de koolhydraten en de vetten. Vermelding van zowel de
calorieen als de koolhydraten, per portie en per 100 gram is een
verbetering en maakt de tabel ook geschikt voor mensen met diabetes. Een
kleurensysteem maakt snel duidelijk hoeveel calorieen een product
ongeveer bevat. De tabel is uitgebreid en up to date, met veel
merkartikelen. Goed leesbaar ondanks de kleine letter door duidelijke
opmaak. Uitgebreid ten opzichte van vorige uitgaven is de inleiding met
een uitleg van de richtlijnen goede voeding, een overzicht van de
dagelijkse behoefte aan voedingstoffen en een stukje over het lezen van
etiketten. Sommige producten zijn gegroepeerd, zodat vergelijking
mogelijk wordt, bijvoorbeeld drop of koekjes. Handig en bruikbaar voor
lijners en mensen met diabetes, als aanvulling op digitaal beschikbare
tabellen.
(NBD|Biblion recensie, Ieneke Fonck)
Paperback | 304 pagina's | 2010
ISBN: 9789027415486
Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt
het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste
oefeningen, krijg je:
Paperback | 223 pagina's | 2010
ISBN: 9789021544090
Klantenbeoordeling bol.com:
goed/uitstekend
Beschrijving:
Slanker, gezonder en gelukkiger!
Je bent wat je eet bevat alles wat je moet weten om er beter dan ooit uit te
zien en je fantastisch te voelen. Dr. Gillian McKeith heeft de slechtste
eter weten te verleiden tot opmerkelijke resultaten.