ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Fietsschema elke week wedstrijd

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Hallo Stef,

Ik hou van jullie schema's en heb die ook gevolgd. Nu is mijn vraag; heeft u ook een schema voor als je elke week een race hebt. Ze zijn niet erg lang maar wel snel. 20, 40 km, een criterium van een uur ongeveer. Dus niet de afstand maar veel meer de snelheid. Een andere vraag is: Woon in Edmonton, dus wintertraining buiten is er niet bij. Wil vier keer in de week op een stationaire bike, spinning class ook. Is het verstandig om ook wat gewicht training te doen voor je benen, ook in het race seizoen?

Bedankt alvast.

Klaas

Ons antwoord

Beste Klaas,

Bedankt voor je mail en complimenten.

Ik heb niet echt een fietsschema voor je. Wel wat tips wanneer je iedere week een race hebt. Doe vaker een rustige hersteltraining. Omdat je ook aan kortere race's doet mogen je intervallen korter en zwaarder zijn.

De winter is een prima tijd voor krachttraining. Doe ook niet te veel. Spinning is ook gedeeltelijk krachttraining. Doe niet het gehele jaar aan krachttraining. Het beste resultaat bereik je door regelmatig maximaal 8 weken spierversterkende oefeningen te doen.

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site