ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Fietser die meer gaat hardlopen

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Vraag 84 Fietser die meer gaat hardlopen

Beste Stef,

Zo heb ik een schema samengesteld via Runinfo.nl. Ik ben een beginnend hardloper. Ben van oorsprong een redelijk getrainde wielertoerist en qua uithoudingsvermogen voor wat betreft longen, hart en fietsspieren zit het dus wel goed. Nu lees ik dat het schema voor een beginnend hardloper met name is gericht op het creëren van uithoudingsvermogen. Wat ik met name merk is dat mijn spieren en gewrichten moeten wennen aan het lopen. Het grootste gevaar lijkt mij het oplopen van hieraan gerelateerde blessures. De adem heb ik dus wel en het trainen met de hartslagmeter gaat prima.

Hoe moet ik mijn eigen situatie plaatsen in relatie tot de schema’s van beginners?

Dank voor je reactie.

Met vriendelijke groet,

Guido

Ons antwoord

Beste Guido,

Bedankt voor je goede vraag. Inderdaad de kans dat je tegen een blessure op loopt is groter.

Neem meer de tijd voor de warming-up en cooling-down. Doe tijdens de warming-up en tijdens de pauze's (je kunt deze ook langer maken): Loopscholing.

Je trainingen staan niet in het teken van het verbeteren van je duurvermogen, maar in het teken van het aanpassen van je spieren, pezen, gewrichten en botten. Neem hiervoor de tijd: neem geen risico.

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site