ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site


Klimmen met MTB

Vraag 27 Klimmen met MTB

Beste Stef

Ik heb de site bezocht en moet mijn complimenten geven over de volledigheid. Toch zit ik nog met een vraag.

Ik ben een mtb'er met 6 jaar ervaring en fiets met een stel maten al jaren door bossen. De snelheid is bovengemiddeld. Tijdens klimmen en vals plat ben ik altijd langzamer en val ik van het ene op het andere moment stil en moet ik snel terug naar kleinere versnelling dan mijn maten die veel langer doorklimmen met hogere snelheden. Nu kan ik uit alle info niet halen wat het probleem kan zijn en wat de beste training is om hier aan te werken en ik krijg heel veel tips die elkaar soms tegenspreken. Welk advies van jullie site is op mij van toepassing?

Bedankt,

Piet

Ons antwoord

Beste Piet,

Ik kan je vraag niet goed beantwoorden. Omdat je op een MTB fietst is je vraag nog lastiger (op de MTB heb je vaak minder zware stukken; op de racefiets is het vaak geleidelijk klimmen).

Ik neem aan dat je niet al te zwaar bent. En dat je niet met een zwaar verzet naar boven fietst. Ik denk dat je duurconditie goed in orde is.

De situatie tijdens het klimmen zal je vaker moeten trainen. Dat kan je ook in Nederland doen: binnen op een fietstrainer of spinning en buiten door middel van Intervaltraining en Tempoduurtraining en Vaartspel.

Mogelijk is je klimtechniek niet goed.

Veel succes / plezier.

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site