ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Oplopende hartslag tijdens duurtraining

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Vraag 78 Oplopende hartslag tijdens duurtraining

Beste Stef,

Ik fiets regelmatig met een hartslagmeter en probeer me ook aan de verschillende trainingszones te houden. Nu loopt mijn hartslag gedurende een duurtraining, die ik fiets met een constante snelheid, zoals bij de meeste licht op.

Is het nu verstandig om dan gedurende de training de snelheid naar beneden bij te stellen zodat ik onder de maximale grens van die trainingszone blijf of moet ik deze zones niet te letterlijk nemen en proberen met de gemiddelde hartslag binnen die zone te blijven.

Ik ben zeer benieuwd naar je antwoord.

Met vriendelijke groet,

Mark

Ons antwoord

Hallo Mark,

Een hartslagmeter is een goed hulpmiddel om het juiste tempo te bepalen. Je fietstempo blijft echter de belangrijkste tempobepaler. Zie ook: Duurtraining tabel.

Met andere woorden pas je fietssnelheid niet aan bij het langzaam oplopen van je hartslag.

Tijdens training verlies je onder andere vocht. Door dit vochtverlies kost het je lichaam meer moeite om zuurstof aan te voeren en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor stijgt je hartslag (en lichaamstemperatuur).

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site