ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Hartslag hardlopen en fietsen

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Vraag 74 Hartslag hardlopen en fietsen

Hallo Stef,

Ik hoop dat je mij kan helpen met de volgende vraag.

Ik bij een Sport Medisch Adviescentrum mijn anaŽrobe drempel d.m.v. een lactaat inspanningstest laten vaststellen. De waarde is in mijn geval 165. Dit is de waarde voor fietsen, daar de test op een ergotrainer heeft plaatsgevonden. De drempel voor hardlopen stel ik vast op 170 (=165 + 5).

Inmiddels heb ik de hartslagwaardes kunnen bepalen via de diverse sites. Aan de hand van deze waardes kan ik dus een schema gaan samenstellen. Echter, mijn vraag is of ik hardloop- en fietstrainingen kan combineren. Ik bedoel, als ik in 1 week, 2  maal een extensieve duurtraining hardlooptraining ga inplannen, mag ik dan 1 training invullen met fietsen? Uiteraard zijn er verschillen qua afstand, snelheid en hartslag, maar de zones komen wel overeen. Er bestaat immers een extensieve duurtraining voor hardlopen, als voor fietsen.

Alvast bedankt voor de info!

Groet,

Kick

Ons antwoord

Hallo Kick,

Bedankt voor je complimenten.

Ik heb wel eens zo'n vraag beantwoord: Vraag Combinatie hardlopen en wielrennen.

Nog wat toelichting. Door fietstraining train je ook prima je hart, longen, haarvaatjes ect. Triatleten presteren ook goed bij hardloopwedstrijden.

Het nadeel voor hardlopers die regelmatig fietsen is dat deze wat meer fietsspieren ontwikkel en dat je looptechniek mogelijk wat minder wordt.

Groeten en veel plezier!

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site