ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Energieverbruik hartslagmeter

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Vraag 23 Energieverbruik hartslagmeter

Dag Stef,

Met veel plezier bezoek ik regelmatig de site wielersportinfo. Veel goede informatie!

Ik gebruik een hartslagmeter en het valt mij op dat mijn Energieverbruik nogal wat lager ligt dan in tabellen en ook op jouw website wordt aangegeven.

Ik ben een vrouw van 51, weeg 62 kg. Ik fiets ca. 2 x per week een rondje van 90 minuten, gemiddelde snelheid 25 kg/u, gemiddelde hartslag 150. Het calorieverbruik totaal varieert tussen de 350 en 400 kcal. Op jouw site staat dat er ca. 930 kcal verbruikt zouden zijn, volgens het voedingscentrum zelfs meer, daar gaan ze uit van 12kcal/kg/uur. Ik haal dat bij lange na dus niet! Enig idee waar dat aan kan liggen?

Overigens is deze uitkomst met 2 verschillende (merken) hartslagmeter hetzelfde, evenzo bij het spinninguurtje in de sportschool. Misschien weet jij wat hier gaande is. Ik kan niets vinden op internet.

Alvast dank en vriendelijke groet,

Monique

Ons antwoord

Dag Monique,

Bedankt voor je complimenten en kritische vraag, altijd leuk en zinvol.

De energietabellen die ik gebruik zijn algemeen en veel gebruik. Ook die van het voedingscentrum moeten behoorlijk betrouwbaar zijn.

De uitslagen van de hartslagmeters zijn vaak niet betrouwbaar. Ze gaan uit van het aantal hartslagen (deze is bij iedereen weer anders), gewicht en leeftijd. Je kunt ook in het Engels gaan zoeken, hartslagmeter is: "heart rate monitor".

Veel fietsplezier.

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site