ALLES OVER WIELRENNEN
× WielersportInfo.nl Homepage Tools Fietstraining Fietsschema's Hartslagmeter Toertochten Sportvoeding Ideale gewicht Racefiets MTB Extra Tips Boeken Site

Hoge hartslag

Naar de fietsenwinkel van bol.com

Vraag 102 Hoge Hartslag

Beste Stef,

Allereerst complimenten over de site. Mooi opgezet en een goede bron van info.

Ik ben nu een half jaar aan het fietsen, 3 x in de week, en geniet er enorm van.  Probleem is alleen mijn hartslag. In de eerste 2 minuten na de start stijgt die naar 170 Ė 175 (!) en dalen doet ie dan niet meer. Ik fiets echt niet snel, maar zodra ik ga versnellen schiet mijn hartslag over de 180 heen. En dat voelt helemaal niet goed. Als ik terug ga naar rustig fietsen daalt m'n hartslag wel weer snel. In rust is mijn hartslag ongeveer 60. De huisarts heeft mijn schildklier functie getest en een ECG gemaakt, maar daar kwam niets uit. Dat is natuurlijk fijn, maar ik zou zo graag harder willen fietsen. Heb je nog ideeŽn voor me, hoe ik dat zou kunnen bereiken?

Vriendelijke groet,

Chris

Ons antwoord

Beste Chris,

Ik kan je vraag niet goed beantwoorden. Dat je een hoge hartslag heb is normaal (dat hebben wel meer mensen). In de loop van de maanden word je hartslag tijdens de training waarschijnlijk lager. Je fietst nog maar een half jaar. Probeer regelmatig trainingen te doen waarbij je wat harder gaat. Bijvoorbeeld 5 x (20 sec met 40 sec rustig fietsen) of 5 x (30 sec met 30 sec rustig fietseb) en in de loop van de tijd:
5 x (60 sec met 60 sec rustig fietsen) ect

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vragen van bezoekers

Totaal overzicht

Forum vragen

Fietsforum


Stuur door
Overzichten
Fietstraining

Fietsschema's

Fietsblessures

Hartslagmeter

Toertochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Racefiets

MTB

Tools

Extra

Tips

Boeken

Site